Одобрената ваксина на J&J в САЩ поведе индексите нагоре

Европейските акции също направиха силно движение на зелена територия

Одобрената ваксина на J&J в САЩ поведе индексите нагоре

Снимка: Unsplash

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските акции скочиха рязко в понеделник, тъй като технологичният сектор възстанови част от големите загуби миналата седмица. Междувременно акции, които биха спечелили от възобновяването на икономиката, също повдигнаха основните индекси, след като ваксината на Johnson & Johnson беше препоръчана от CDC за борба с коронавируса в САЩ за лица над 18 годишна възраст.

Dow Jones скочи с 600 пункта, или 2%, до 31 535. S&P 500 спечели 2.4% и затвори сесията на ниво от 3 901. Nasdaq Composite, който се понижи с 5% миналата седмица, успя да нарасне с 3% в понеделник. Най-силно представилите са акции бяха на Boeing и Apple, които успяха да се покачат респективно с 5.8% и 5.4%.

Акциите бяха под натиск през последните няколко седмици, тъй като нарастващата доходност на американските ДЦК подрони привлекателността на акциите.

Европейските акции също направиха силно движение на зелена територия в началото на седмицата. Немският индекс DAX и FTSE 100 се покачиха с над 1.6%.

Акцентите днес

Икономически данни  – Еврозона и Канада

Акцентът за деня ще падне върху нивото на безработица в Германия, индекс на потребителските цени в Еврозоната и данни за брутния вътрешен продукт на Канада.

Инструмент на фокус

Boeing – Дневна

Акциите на компанията се понижиха през 2 от последните три сесии. Цената остана ограничена над линията на подкрепа и 50 периодната проста пълзяща средна. Навлизането в дълга позиция с дългосрочна цел има добро взаимоотношение риск / печалба.

EUR/JPY – 8 часова

Валутната двойка се намира във възходящ тренд. Цената направи корекция на последното възходящо движение, като достигна зона на подкрепа образувана от предходен връх и 25 периодната проста пълзяща средна. Ако линиите на бавния Стохастик успеят да се пресекат ще получим сигнал за покупка. Инвеститорите ще следят с интерес данните за потребителските цени в Еврозоната днес.

OIL US – 8 часова

Петролът направи силно възходящо движение от началото на февруари. Цената започна низходящо движение миналата седмица, като успя да се понижи под 25 периодната експоненциална средна и достигна образуваната възходяща тренд линия. Пробив или отскок от това ниво може да даде началото на нова посока за суровината, като инвеститорите ще следят с висок приоритет решенията взети на срещата на OPEC+, която ще се състои в четвъртък. 

US Tech 100 NAS – Седмична

Технологичният индекс направи силно възходящо движение след разпродажбите около пандемията. Цената изглежда срещна съпротива през последните две седмици, след като инвеститори в технологичните гиганти прибраха своите печалби. Индексът успя да възвърне част от загубите през последната сесия, но както виждаме на седмичната графика индексът все още се намира далеч от 100 ЕМА.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Коментари: 0