Оланд: \"Ислямска държава\" обяви война на Франция

Утре ще има конференция на представители на всички вероизповедания

Оланд: \

Терористичната групировка "Ислямска държава" обявява война на Франция. Това изявление бе направено от президента на страната Франсоа Оланд.

"Ислямската държава" обявява война на Франция. И сега ние трябва да водим тази война срещу ИД в съответствие с действащите закони", каза Оланд, който пристигна в град Сент Етиен дю Рувре. Френският президент е придружаван от министъра на вътрешните работи Бернар Казньов.

Президентът нарече подло убийството на 84-годишния свещеник Жак Амеля. "Свещеникът от храма в Сент Етиен дю Рувре бе убит от двама терористи от "Ислямска държава”, каза Оланд. Той заяви още, че утре ще се съберат на конференция представители на всички вероизповедания, както и генералният викарий на Руан Филип Маю.

Франсоа Оланд благодари на всички участници в операцията по освобождаването на заложниците.

Днес във френското градче Сент-Етиен дю Рувре в северната провинция Нормандия двама мъже, въоръжени с ножове, държаха заложници в църква в града и убиха свещеника Жак Амеля, преди да бъдат убити от полицията.  

Други трима от енориашите са ранени, се съобщава в комюнике на архиепископа на Руан. Единият от тях е в много тежко състояние - "между живота и смъртта", обяви говорителят на френското вътрешно министерство.

Коментари: 0