Онлайн карта показва къде са антените на GSM операторите

Услугата се обновява непрекъснато и предлага информация от множество източници

Онлайн карта показва къде са антените на GSM операторите
25857 ~ 1 мин. четене

Често се притесняваме, че излъчването на клетките на мобилните оператори вредят на здравето ни. Нова онлайн карта дава възможност да разберете къде са разположени те във вашия град.

Услугата се нарича електронен регистър на източниците на електромагнитни полета. Регистърът се обновява непрекъснато и предлага информация, съставена от множество източници.

На картата може да видите къде се намират най-близките източници на електромагнитно поле като базовите станции на мобилни оператори, както и предаватели на радио и ТВ станции. В регистъра са включени последните направени измервания в района, както и мониторинговите станции.

Създателите му предупреждават, че той е динамичен, поради което може да има някои неточности за местоположението (координатите) на обектите и тяхната визуализация.

Електронният регистър на източниците на електромагнитни полета е разработен по проект на Националния център по обществено здраве и анализи, финансиран от Норвежкия финансов механизъм и Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009–2014г.

Подкрепи Economic.bg