Определиха най-добрата изба в България

New Bloom Winery се наложи с модерните си вина от нестандартни за България сортове

Определиха най-добрата изба в България

Винарска изба New Bloom Winery бе обявена за „Златната изба на България“ за 2017 г. Голямата награда се връчва „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“, стана ясно вчера на церемония в Народния театър. 

Конкурсът „Златната изба на България” се провежда за трета поредна година и е организиран от сайта exporter.bg. За приза бяха номинирани над 130 български винопроизводители.

„Избрахме гласуването чрез платформа в Интернет защото младите и активни хора на България, които формират винената култура у нас, са там.“, сподели главният редактор на сайта Димитър Дженев по време на награждаването. За приза най-добра българска изба се бориха над 130 родни винарни.

От името на New Bloom Winery наградата получи главният енолог на винарната Владимир Влъчков (на снимката в средата). 

„В България винопроизводството преживява своя Ренесанс и сме щастливи, че сме част от тези тенденции. Модерното, за което се говори в New Bloom Winery, се дължи на един страхотен екип от млади и утвърдени винари – тази награда е за тях.“, коментира той при получаването на приза. И допълни, че самото име на избата говори за тенденцията и стила на работа, на който залага винарната.

New Bloom Winery се наложи на пазара като производител, залагащ на новите идеи и модерните вина. Избата разполага с 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийската низина – Драгомир, Найден Герово и Правище. Най-разпознаваемите й марки  на пазара са Verano Azur и PIXELS. А специалните й серии F2F и едноименната New Bloom са с енотечен потенциал и високо оценени от специализираната винена публика. „В нашето портфолио ще откриете редки и малко познати сортове, намерили един район и тероар, които дават перфектни резултати. Това са Дорнфледер и Регент. Опитайте новите ни вина от тях“, каза още главният енолог на избата победител. 

Коментари: 0