Основните валутни двойки за 25 януари

Техническият анализ е на експертите на Адмирал Маркетс

Основните валутни двойки за 25 януари
172 ~ 2 мин. четене

EUR/USD


Евро/долар имаше низходящ моментум през изминалата седмица, като направи дъно на 1.0777. Сигналите са мечешки в близка перспектива за тестването на 1.0700. Най-близката съпротива се вижда на 1.0830. Ясен пробив под това равнище може да отведе цената в неутрална зона за търговия с тестване на 1.0900, но важна интрадей съпротива остава около 1.0969/80. Като цяло, колкото по-дълго цената се задържи под тренд линията на съпротива, низходящият сценарий би трябвало да остане валиден, но цената все още се движи настрани без ясна посока в последните 7 седмици, така че следете границите на рейнджа.

GBP/USD

Паунд/долар беше нерешителна миналата седмица, сформирайки дожи на седмичната графика. Цената опита да се вдигна нагоре, но намери добра съпротива в района на 1.4365 и закри по-ниско под часовата ЕМА 200, както се вижда на часовата графика. Основните перспективи са низходящи, но цената е в консолидация сега. Изгледите са възходящи засега за ретестването на 1.4365, като ясен пробив и дневно закриване над това ниво може да доведат до бъдещ бичи натиск за тестването на 1.4400 – 1.4500. Интрадей подкрепа е 1.4240. Ясен пробив под нея може да отведе цената в неутрална търговска зона, но ключова подкрепа остава при 1.4100, която е необходимо да бъде ясно пробита за продължението на мечешкия сценарий. 

USD/JPY        

Долар/йена направи корекция нагоре през изминалата седмица, след като сформира чук, както се вижда на четиричасовата графика. Технически, цената сега се намира във възходяща корекционна фаза. Търговските сигнали остават за нагоре за тестването на 119.30 (EMA 200 на часовата графика). Ясен пробив и дневно затваряне над тази зона може да доведат до по-нататъшен бичи натиск за тестването на 120.50. Непосредствена подкрепа имаме на 118.30. Ясен пробив под нея може да отведе цената в неутрална зона с тестване на 117.70, но ключова подкрепа остава около 116.00, която трябва за бъде ясно пробита надолу за продължението на низходящия сценарий.

USD/CHF


Долар/франк имаше възходящ моментум миналата седмица, достигайки връх на 10164. Очакванията са възходящи в кратки срокове за тестването на 1.0220 преди целта на биковете в района на 1.0325. Първата подкрепа е при 1.0120. Ясен пробив под това ниво може да отведе цената в неутрална зона с тестване на 1.0070 или по-ниско, но колкото по-дълго двойката се задържа над тренд линията на подкрепа, пазарните настроения би трябвало да останат възходящи.

 


*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.  

Източник: Адмирал Маркетс

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 595450

Подкрепи Economic.bg