От 2 до 20 лв. месечно ще струва застраховката на телефон в Telenor

Операторът започва да предлага услугата „Смартфон протект“ срещу повреди и кражба на телефон

От 2 до 20 лв. месечно ще струва застраховката на телефон в Telenor

Снимка: Pixabay

Мирела Вавова Автор: Мирела Вавова
Telenor официално обяви, че започва да предлага застраховки срещу повреди и кражба на телефон. Цената им ще е между 2 лв. и 20 лв. месечно, като абонаментна такса и се включва в месечната сметка на клиента. Това стана ясно на събитие за журналисти днес. 

Цената на месечната премия ще зависи от стойността на закупения телефон, без абонамент. Така сумата от 2 лв. ще покрива застраховка за устройства от 500 лв., даде пример Мила Кушева, маркетинг директор на Telenor, добавяйки, че максимално възможната е 20 лв. (например за флагманите на Samsung или Apple). 

При инцидент човек ще има и самоучастие в сумата на ремонта, която според зависи от щетата, ще стига максимум до 250 лв. За да уважат кражба на устройство пък, от Telenor изискват единствено документ от полицията, така че да предотвратят възможността от измама. 

Изплащането на застраховката може да бъде прекратено във всеки един момент от страна на потребителя, без никакви неустойки за това. 

Услугата „Смартфон протект“ ще е достъпна за всички абонати на компанията, които закупуват телефон с договор, независимо в брой или на изплащане. Предлагането ѝ започва от утре, 29 март. 

С нея Telenor затваря жизнения цикъл на обслужване на телефона. Досега компанията предлагаше услуги за лизинг, ъпгрейд (възможност за закупуване на нов модел на всеки 12 месеца), сервиз и „върни и вземи“ (възможността да срещу върнато старо устройство човек да получи ваучер за ново).

Любопитно е, че за 2018 г. Telenor е ремонтирал 72 124 устройства. Най-много са заявките в периода юни-август. Затова и компанията избързва да пусне новата си услуга преди старта на пиковия период. 

Сега на разположение на клиентите са и два вида застрахователни продукта: Смартфон протект предлага защита в случай на случайна или злоумишлена повреда на устройството, а Смартфон протект+ предлага освен защита при случайна и злоумишлена повреда, още и защита в случай на кражба.

При предлагането на новата си услуга Telenor ще си партнира  френската застрахователна компания Chubb European Group. Както Economic.bg вече писа, българският мобилен оператор, собственост на  инвестиционния фонд PPF, получи разрешение от Комисията за финансов надзор (КФН) миналата сряда, 20 март 2019 г.

Досега Chubb European Group е предлагала над 37 схеми в Европа за застраховка на телефони и има сключени над 9 млн. сключени такива. По думите на Мила Кушева, тук услугата е адаптирана към българското законодателство и клиенти. 
Коментари: 0