От днес моловете и игралните зали работят

Посещенията в дискотеки ще бъдат разрешени от 29 април

От днес моловете и игралните зали работят

Снимка: Красимир Свраков

Автор: Economic.bg

От днес отпадат ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове. Те ще могат да приемат клиенти при спазването на строги епидемиологични правила, като в магазините ще се влиза само с маска, при спазване на дистанция от поне метър и половина между посетителите и при възможност да се осигурят 8 кв.м. на всеки човек. Разрешени са и посещенията в игралните зали и казина при използване на не повече от 50% от капацитета им.

От 12 април вече се допускат културни и развлекателни мероприятия като фестивали, кина, театри, циркови представления и други. Изискването е да работят при не повече от 30% от капацитета на помещенията, да се спазва физическа дистанция от най-малко 1.5 м, посетите и служителите да носят защитни маски за лице. От понеделник отвориха и заведенията за хранене и развлечения при използване на не повече от 50% от капацитета им и ограничено работно време между 6.00 и 23.00 часа.

Предстои от 29 април да бъдат разрешени посещенията в дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета им.

Коментари: 0