От днес Нидерландия е под пълна карантина

На 25 и 26 декември е разрешено събирането с до трима души, които не са членове на семейството

От днес Нидерландия е под пълна карантина

Снимка: БТА

3308 ~ 1 мин. четене

От днес до 19 януари 2021 г. в Нидерландия влиза в сила пълна карантина с цел спиране на разпространението на коронавируса. Затварят се всички търговски обекти, с изключение на тези от първа необходимост – хранителни магазини, бакалии, химическо чистене, аптеки, дрогерии. Няма да работят също и фризьорски салони, студия за масажи, козметични грижи, с изключение на стоматологичните кабинети и тези за физиотерапия.

Затварят се всички начални и средни училища, както и детски градини и центрове за дневни грижи, които следва да преминат в онлайн форми на обучение, считано от 16 декември 2020 г. За децата на служителите на „първа линия“ с обществено значими професии ще бъдат осигурени дневни грижи, уточняват от Министерството на външните работи.

Всички спортни зали, фитнеси, басейни, сауни, както и музеи, кина, театри, казина, зоологически градини също преустановяват дейността си.

Хотелите имат право да работят, но не и ресторантите в тях. Преустановява се и поднасянето на храна по стаите. Остават затворени и всички заведения

Гражданите се насърчават да останат у дома възможно най-дълго, както и да продължат да работят от вкъщи.

Призивът на властите е да не се приемат вкъщи повече от двама посетители на ден над 12-годишна възраст, с изключение на 25 и 26 декември 2020 г. За двата празнични дни могат да приемат най-много до трима гости над 12-годишна възраст, които не са членове на домакинството.

Подкрепи Economic.bg