От понеделник отварят и фитнес залите

Заповедта с условията и мерките се очаква по-късно днес

От понеделник отварят и фитнес залите

Снимка: Pixabay

5260 ~ 1 мин. четене
Фитнес залите също ще бъдат отворени от понеделник, по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. Заповедта на здравния министър се очаква да бъде издадена по-късно днес. Припомняме,че по разпореждане на премиера от понеделник ще отворят и търговските центрове.

Любителите на фитнеса и тренировките в зала ще могат да се завърнат в залите още от понеделник, събщи "Дарик", като цитира екипа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

По-рано днес Кралев се срещна с представители на Българската асоциация за здраве и фитнес, за да обсъдят отварянето на фитнес залите и залите за индивидуален спорт за посетители.

На срещата Министерството на младежта и спорта са били утонявани детайли и правила, които ще спазват фитнес салоните с оглед безопасността на посетителите и спазването на противоепидемичните мерки.

В последните дни спортното министерство постепенно разреши подновяването на много спортни дейности, включително всякакъв аматьорски спортове на открито, както и започването на групови тренировки от страна на професионалните футболни отбори. Със заповед на Кралев бе обявено, че сезонът в Първа лига ще бъде подновен на 5 юни с мачове при закрити врати.
Коментари: 0