64% от турците са против влизането на страната в ЕС

Над 70% подкрепят връщането на смъртното наказание

64% от турците са против влизането на страната в ЕС
208 ~ 1 мин. четене

Около 64% от турските избиратели не желаят страната им да стане член на Европейския съюз. Това показват резултати от социологическо проучване на турския вестник "Акшам". Едва 22% от участниците в допитването са отговорили положително на въпроса дали смятат, че опитите за членство в съюза трябва да бъдат продължени. 

68% от анкетираните за заявили, че подкрепят диалога между управляващата Партия на справедливостта и развитието и Партията на националистическото движение за промяна на конституцията в страната за въвеждане на президентска система на управление.  

Над 70% от попитаните избиратели подкрепят връщането на смъртното наказание в случаи на някои престъпления като държавна измяна. Против са 18%, а без мнение по въпроса са 11%. 

На въпрос за партньорство със САЩ и НАТО 78% от турските избиратели са против, а 22 са отговорили с "да", пише Труд. Управляващите се радват на подкрепата на народа. Анкетата показва, че 51% от избирателите подкрепят ПСР,  а ако изборите в страната бъдат проведени сега, в парламента ще влязат само три партии - ПСР, Републиканската народна партия с 25% и Партията на националистическото движение с 14%. 

Подкрепи Economic.bg