Първият в света ресторант в стил аквариум (снимки и видео)

Гостите могат да се възхищават на красотата и блясъка на подводния свят на Малдивите

Първият в света ресторант в стил аквариум (снимки и видео)
4730 ~ 2 мин. четене

Ithaa Hilton Maldives Resort & Spa - единственият ресторант в света, построен в стил аквариум. "В такъв уникален ресторант искахме да създадем и една също толкова уникална кухня, по-специално, ние използваме местни подправки и аромати, като им придаваме и по-малко от западния стил. Нашата цел е да създадем уникални комбинации, защото знаем, че гостите са свикнали да посещават най-добрите ресторанти. Това е един уникален микс и ние сме много развълнувани, защото никой не е направил това и преди"- обяснява Карстен Чейко – главен изпълнителен директор на хотела.


"Ние използваме технология, която е за създаване аквариуми. Нашата цел е да позволим на гостите да се насладят на зашеметяваща красота на океана от ресторанта", казва още той.


Нашите гости винаги са се възхищавали на красотата и блясъка на подводния свят на Малдивите, споделят от веригата.


Ресторантът се намира на пет метра под водите на Индийския океан. Стъклените стени и таван предлагат на посетителите 270-градусова гледка към дълбините на морето.


Посетителите ще могат да наблюдават не само ярки коралови рифове, от които ресторантът е заобиколен, но и на богатата фауна на Малдивите.


Местата в заведението са ограничени и са само 14, като целта е по този начин да се усети пълната изолация от живота.


Менюто включва ястия от европейска и местна кухня и изискани френски вина. Като цяло вечерята е на стойност $ 200-250. Но със сигурност тази сума е оправдана възможност да се откажете от земния живот и да се насладите не само на хубавата храна, но също така и на уникалната красота на подводния свят на Индийския океан.


Подкрепи Economic.bg