Откриват до дни най-дългия окачен пешеходен мост в САЩ

Той има стъклени панели, за да се вижда отдолу

Откриват до дни най-дългия окачен пешеходен мост в САЩ

Снимка: Facebook профил

1252 ~ 1 мин. четене

Най-дългият пешеходен мост в САЩ - SkyBridge в Гатлинбърг, Тенеси, се простира на 680 фута (207 метра) през долина в Грейт Смоуки Маунтийнс и ще бъде открит на 17 май. Ако не се страхувате от височини, може да го изминете. Мостът има стъклени подови панели в средата, които ви позволяват да видите земята на 140 фута (42 м) под него.

Мостът е част от Skylift Park, който разполага и с лифт, отвеждащ пътниците до върха на планината Крокет. След като мостът бъде открит, посетителите ще могат да се разходят и да се насладят на гледката.

Лифтът струва 15 долара за възрастен и 12 долара за дете.

Няма ограничения за пресичане на моста, според уебсайта на парка. Посетителите ще могат да правят снимки, достойни за Instagram, и да поглъщат гледката към центъра на град Гатлинбърг и околния Национален парк Great Smoky Mountain.

Фирмата, изградила SkyBridge твърди, че това е най-дългия пешеходен мост в Северна Америка.

Но това е спорно, в зависимост от това дали измервате само окачената част на моста или общото разстояние. Пешеходният окачен мост в планината Келоуна в Канада се твърди, че е дълъг повече от 800 фута (244 м).

Но както американският, така и канадският мостове бледнеят в сравнение с масивния окачен мост на Шарл Куонен в Швейцария, който се гордее с титлата "най-дългия пешеходен мост в света". Открит през 2017 г., той се простира на 1621 фута (494 м) и се издига на 279 фута височина (85 м).

Коментари: 0