„Параходство БМФ“ продължава да инвестира в нови кораби

Днес „МТГ–Делфин“ предаде трети влекач на БМФ, а до края на годината се чака още един

„Параходство БМФ“ продължава да инвестира в нови кораби
До края на годината или в началото на следващата, „Параходство български морски флот“ очаква доставка на четвърти влекач от серията, която строи „МТГ–Делфин“. Това съобщи на церемония на Морска гара–Варна изпълнителният директор на БМФ к.д.п. Александър Калчев, цитиран maritime.bg.

Днес във Варна бе приет трети съд от серията, получил името „КАСТОР“. Той ще оперира в акваторията на Пристанищен комплекс-Варна, също като новоочаквания.

"Вече имаме най-модерния портови флот в Черно море, а може би и в Средиземно море. Поздравления и за строителите", написа в профила си във Facebook Кирил домусчиев, един от собствениците на "Параходство БМФ".

Предходните два съда, които „МТГ–Делфин“ построи, вече оперират в Бургас.

„КАСТОР“ има теглителна сила от 40 т, оборудван е с два корабни двигателя Caterpillar, всеки с мощност 1800 к.с., въртящи се колонки с винтове и дюзи, и е предназначен за пристанищни и морски буксировки, с неограничен район на плаване.


През юни 2017 г. „МТГ–Делфин“ предаде новопостроения морски влекач „Алкор“ (ALCOR IMO 9815915), а година по-късно и морския влекач „Алиот“ (ALIOTH – ІМО 9836505).
Коментари: 0