Парламентът се събира утре за актуализацията на бюджета

Депутатите ще обсъдят и удължаването на срока на извънредното положение

Парламентът се събира утре за актуализацията на бюджета
584 ~ 1 мин. четене

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на парламента утре, 3 април, от 14.00 часа, съобщиха от пресцентъра на институцията.

В дневния ред на заседанието е решение за допълнение на решението за работата на Народното събрание по време на извънредното положение. Ще се обсъди и проект на решение за удължаване на срока на обявеното извънредно положение до 13 май 2020 г. и на първото четене ще се гласува актуализацията на бюджета за 2020 г., внесен от Министерския съвет на 31 март 2020 г. На първо четене ще се обсъдят и промени в Закона за енергетиката и в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Заседанието ще е следобед, а преди това ще се съберат бюджетната, правната и енергийната комисия.

Събота е време за предложения между и първо и второ четене на законопроектите, в неделя комисиите ще работят и в понеделник ще е второто четене, зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев след Председателския съвет в парламент, цитиран от агенция "Фокус". 

Гласуванията ще бъдат на групи, за да няма толкова много хора в залата, които да създават опасна обстановка, посочи той. Цонев съобщи, че с изключение на д-р Хасан Адемов, всички други тестове на депутати от ДПС са отрицателни.

Подкрепи Economic.bg