Парламентът ще изслуша Борисов в четвъртък

Премиерът Бойко Борисов ще бъде изслушан за насилието над журналисти по време на партийната конференция на ГЕРБ

Парламентът ще изслуша Борисов в четвъртък

Снимка: Красимир Свраков

Парламентът ще се събере извънредно в четвъртък, научи NOVA. Искане за това внесоха депутати от БСП. Това е последният възможен срок по закон – точно една седмица след внасянето на подписите, с които социалистите поискаха изслушването на премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Христо Терзийски във връзка с насилието над журналисти по време на партийната конференция на ГЕРБ миналата седмица.

Друга точка от дневния ред е гласуване на задължително внасяне на актуализация на държавния бюджет в рамките на 7 дни. Социалистите са притеснени, че правителството гласува множество извънредни разходи с постановления и няма прозрачност на разходването на парите. В рамките на един ден кабинетът гласува над 700 млн. лв. за различни министерства, оправдавайки ги като антикризисни мерки.

Също така извънредно правителството одобри 30% увеличение на заплатите в 28 администрации, някои от които събудиха много съмнения дали могат да се включат към служителите „на първа линия“. Също така не беше спазен срока за общественото обсъждане на вдигането на разходите, които задължително изискват актуализация на бюджета.

Коментари: 0