Първа работна среща на участниците в круизното обслужване на Морска гара Бургас

Целта на срещата бе да се направи анализ на резултатите от дейността на Морска гара – Бургас след края на първия круизен сезон

Първа работна среща на участниците в круизното обслужване на Морска гара Бургас
440 ~ 1 мин. четене

По инициатива на изпълнителния директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов и кмета на Община Бургас Димитър Николов бе организирана работна среща, за обсъждане на резултатите от круизен туристически сезон 2014 г. в града. На нея присъстваха представители на Областна администрация Бургас, Община Бургас, ДП ”Пристанищна инфраструктура”, ИА „Морска администрация”, Влекачни маневрени компании, Пилотска станция Бургас, Агентийски компании и Туроператори.

Целта на срещата бе да се направи анализ на резултатите от дейността на Морска гара – Бургас след края на първия круизен сезон. По време на дискусията Диян Димов представи обобщените резултати от сезон 2014 - 26 круизни кораба и общо 42 050 пасажера. Той допълни, че добрите резултати са постигнати благодарение на общите усилия на Община Бургас и Пристанище Бургас за реализиране на Генералния план за развитие на пристанището, включващ Зона за обществен достъп с нова Морска гара.

След обстойно обсъждане на темата, всички присъстващи се обединиха около тезата, че са необходими координирани и последователни действия на всеки един от участниците за да се превърне град Бургас в конкурентоспособна туристическа дестинация. В края на срещата страните подписаха  протокол за общи действия.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg