Паундът поевтиня след ново проучване, което сочи към Brexit

Европейските борсови индекси също се понижават

Паундът поевтиня след ново проучване, което сочи към Brexit

Валутни пазари

Основният герой при вчерашната търговия беше британският паунд. Той загуби позиции след последното проучване на избирателите, което показа, че е по-голяма вероятността за Брексит.

Последният ден на месеца доведе до разпродажби в долар/йена от корпорациите и това свали двойката под 111. Приближаването на нивата от 110 доведе обаче до покупки от фондове.

Австралийският долар беше търсен през целия ден след по-силните от очакваното данни за износа и премина над 200-дневната пълзяща средна, която беше важна основна съпротива.

Скептицизмът относно намаление на лихвите в Нова Зеландия през следващата седмица доведе до растеж и на новозеландския долар, който приближава нивата от 0.68, а подкрепа е 0.6680.

Еврото консолидира над нивата от 1.11 като засега не е ясно следващото движение. Стабилизиране и покачване или продължение на спада под 1.11.

Лихви

Нестабилността на рисковите пазари доведе до спад на доходността по американските облигации през по-голяма част от деня след което последва консолидация. Доходността по две годишните книжа слезе с 3 базови пункта, а тази по десет годишните с 0.5 пункта.

Доходността на европейските облигации пострада и повече и тази на германските книжа се понижи с 2.8 базови пункта.

Суровини

Златото намери добра подкрепа вчера след масираните разпродажби през последните две седмици. Сега нивата от 1200 долара са солидна подкрепа. По всичко изглежда обаче, че ликвидирането на позиции в среброто не е приключило и металът слезе до силната подкрепа на 16.

Сред индустриалните метали никелът нарасна за трети пореден ден, тъй като работниците във втората по големина в света мина за фероникел решиха да стачкуват.

ОПЕК има среща в четвъртък и фючърсите спаднаха след подновяването на производството в Канада след намалянето на заплахата за пожари. В допълнение, прекъсването на доставките от Нигерия за Либия доведоха до намаление на световното производство.

Капиталови пазари

Акциите като цяло вчера падаха при първия пълен работен ден след изказването на председателя на Федералния резерв Джанет Йелен, че е уместно да се повишат лихвите през следващите месеци. Европейските борсови индекси бяха поразени и от последното проучване на избирателите на острова, което показа, че повечето клонят към Брексит.

На Уолстрийт търговията в началото беше положителна, но продавачите взеха превес след излизането на смесени икономически данни и Стандард енд Пуърс падна с 0.1%, а Дау Джоунс с 0.5%.

Коментари: 0