Петър Андронов ще управлява и ОББ

KBC тепърва ще решава коя от търговските марки ще бъде развивана в бъдеще

Петър Андронов ще управлява и ОББ
5610 ~ 1 мин. четене
Главният изпълнителен директор на СИБАНК Петър Андронов ще управлява и Обединена българска банка (ОББ). Това стана ясно по време на брифинг, на който мениджърите на двете финансови групи, които вече са под шапката на белгийската KBC Group, говориха за придобиването, предаде БГНЕС.

В момента Андронов изпълнява и функциите председател на Кънтри тийма на KBC Group за България, той е и кънтри мениджър на KBC Group за България.

В края на декември KBC финализира сделката по придобиването на ОББ и „Интерлийз“ от гръцката National Bank of Greece. По този на чин групата СИБАНК-ОББ се превръща в третата по-големина финансова група в България.

Пазарният дял на ОББ в страната е 9% при кредитите и 8% при депозитите. Банката има над 190 банкови клона и над 600 банкомата. Според Люк Хисенс, главен изпълнителен директор за Международни пазари в KBC и председател на Надзорните съвети на СИБАНК и „ДЗИ Застраховане“, групата вече има 3 силни търговски марки в България и тепърва ще се решава коя от тях да бъде използвана в бъдеще.

KBC присъства в България от 2007 г., когато придобива СИБАНК и „ДЗИ Застраховане“. Определя страната ни като един от своите основни пазари, наред с Белгия, Чехия, Словакия и Унгария. Според мениджмънта България има солидни макроикономически основи и по-високи от очакваните нива на икономически растеж, ниско ниво на публичен дълг и бюджетен излишък. А българският финансов сектор има потенциал за растеж.
Подкрепи Economic.bg