Петима известни американци, които не са толкова богати, колкото си мислите

Не всички в шоубизнеса са милиардери

Петима известни американци, които не са толкова богати, колкото си мислите

Снимка: Twitter профил

В Америка няма само разделяне между богати и бедни - има и нарастващо разделение между богатите и свръхбогатите.

Не всички богати хора със световна популярност и успехи са част от т.нар. 0,01% - най-богатите хора на планетата. Това важи особено за хората от шоубизнеса.

Въпреки склонността си към натрапчиви прояви на богатство, малка част от елита на Холивуд всъщност са милиардери. Скандали, разводите и други обстоятелства свиват богатството на някои от  хората в списъка.

Вижте ги:

1. Тайгър Уудс


Снимка Twitter профил

Уудс е направил повече от 1,5 милиарда долара, откакто влиза в професионалния голф през 1996 г., включително 116 милиона долара от печалби на голф игрището, изчислява Forbes.

Но той загуби милиони от рекламни сделки, след като през 2009 г. бе замесен в секс скандал.

Спонсори като AT&T, Gatorade, Gillette, Golf Digest и Tag Heuer го зарязаха. Уудс също така плати на бившата си съпруга Елин Нордегрен 100 милиона долара по споразумение за развод, което допълнително намали богатството му.

Приходите на Уудс оттогава се възстановяват. Голф звездата подписа сделка с Nike на стойност 200 милиона долара през 2013 г. Сега богатството му се изчислява на 800 млн. долара.

2. Леонардо ди Каприо


Снимка Twitter профил

Въпреки впечатляващата си филмография и десетилетия във филмовия бизнес, Леонардо ди Каприо има  само около 245 милиона долара.

Обичайно считан за един от най-добрите актьори на своето поколение, ДиКаприо участва в рекордни хитове като „Титаник“.

Той е известен с това, че е екоактивист и дарява пари за различни екологични и хуманитарни каузи по целия свят.

3. Парис Хилтън


Снимка Twitter профил

Покойният й дядо, Барън Хилтън, реши да дари 97% от богатството си (около 2,3 милиарда долара от 2007 г.) за благотворителност при смъртта си.

Все пак богатата наследница се справя добре и сама. Тя има империя за търговия на дребно, която включва 50 магазина, и има 23 различни аромата с нейната марка, които носят над 2,5 милиарда долара годишно, пише The Hollywood Reporter през 2018 г. Нейното богатство се изчислява на около 300 милиона долара, според Town and Country.

4. Серина Уилямс


Снимка Instagram профил

Серина Уилямс е една от най-великите тенисистки в света изобщо, но приходите й не могат да се сравнят с тези, които правят нейните колеги мъже в този спорт.

Новак Джокович има богатство от 220 милиона долара, като приходите от тенис са 132 милиона долара. От друга страна, Уилямс има нетно състояние от около 180 милиона долара и печалба от спорта в размер на 88,6 милиона долара.

5. Крис Дженър


Крис и Кайли Дженър – Снимка Twitter профил

Крис Дженър може да е "едновременно майката и мениджъра” на клана Кардашиян-Дженър, но тя има далеч по-малко от дъщерите си Ким Кардашиян Уест и Кайли Дженър.

Нейното богатство се изчислява на 90 милиона долара, в сравнение с 370 милиона долара за Кардашиян Уест и 1 милиард долара за Кайли Дженър.

Коментари: 0