Peugeot Rifter 4x4 с палатка на покрива прави премиера в Женева

Peugeot Rifter 4x4 с палатка на покрива прави премиера в Женева
2102 ~ 1 мин. четене

Новият Peugeot Rifter вдъхнови Peugeot Rifter 4x4 Concept, който ще бъде изложен на Автомобилния салон в Женева, съобщават от автомобилната компания. Автомобилът е проектиран за изследване на широките пространства, има задвижване на четирите колела, специфични гуми и увеличен 80-милиметров пътен просвет.

Оборудван е с палатка Overland на покрива, за да може собствениците му да изследват по-дълго и да продължат пътя си и след залез слънце.

Върви и с изцяло новия електрически планински велосипед – Peugeot eM02 FS Powertube, чиято батерия е директно интегрирана в рамката.

Матовата черна маска между радиаторната решетка и предния капак ефективно защитава предницата на автомобила от изпръскване. 

Няколко елемента в цвят черен оникс са заимствани от серийния модел и използвани при страничните огледала, радиаторната решетка и дори покривните рейки, за да завършат облика му. 16-инчовите лакирани джанти в цвят черен оникс с ефект „диамант“ придават допълнителен характер на автомобила. 

Интериорът също може да се похвали с различни цветове и материали. Брандираните с логото RIFTER седалки съчетават тапицерия от сив текстил с релефни орнаменти и черна алкантара. Седалките са с декоративни шевове в ярко жълт цвят, които могат да се видят и по ръкохватката на скоростния лост. Жълтите ръбове, направени от гъвкав материал, тип „неопрен“, напомнят цвета на каросерията.

Воланът на PEUGEOT i-Cockpit® е изработен от кожа със същите жълти декоративни шевове и носи лого на PEUGEOT в същия нюанс. Усъвършенстваният дизайн на бордното табло съдържа сатинирани сиви декоративни елементи специално за случая и използва същите ленти в опушен хром, както при външния дизайн.

Щедрите вложки от масивен, машинно обработен алуминий подсилват дизайна на централната конзола и панелите на вратите. Матираният алуминий разкрива името RIFTER, като играе с повърхностите и отраженията.

Подкрепи Economic.bg