Питър Тийл: Европа няма успешна технологична компания заради регулациите

Фондът за рисков капитал на Тийл инвестира в няколко европейски технологични компании, сред които Spotify, ResearchGate и Entrepreneur First

Питър Тийл: Европа няма успешна технологична компания заради регулациите
944 ~ 1 мин. четене
Технологичният инвеститор Питър Тийл обяви, че "в Европа няма успешни технологични компании" и обвини за това усилията на ЕС да регулира технологичните компании, защото завижда на американските технологични гиганти. Изказването на Тийл е направено по време на форум на Икономическия клуб на Ню Йорк в четвъртък,където са дискутирани и теми като биткойн и политиката на Доналд Тръмп, пише Гардиън, цитиран от Бизнесинсайдър.

По време на форума към Тийл било отправено питане относно възможността за увеличаване на правителствените регулации в технологиите. "Добрите причини за въвеждане на регулации са тези, свързани с опасенията за неприкосновеността на личния живот. Но лошите причини са, че в Европа няма успешни технологични компании и те ревнуват от САЩ, затова ни наказват", коментира инвеститорът.

Фондът за рисков капитал на Тийл инвестира в няколко европейски технологични компании, сред които Spotify, ResearchGate и Entrepreneur First.

По-късно в изказването си Тийл говори за Доналд Тръмп. "Мисля, че ако отново се кандидатира за президент, той ще бъде преизбран"- казва Тийл. - "Ако той смята, че ще спечели, ще се кандидатира".

"Мислех, че подкрепата за Тръмп е едно от най-малко противоречивите неща, които някога съм правил ...", казва още основателят на PayPal. "Може би единственото нещо, което видях в президента Тръмп и което все още мисля, е страхотно, е неговата готовност да оспори някои от постулатите за политическата коректност в нашата страна", допълва още Тийл.
Подкрепи Economic.bg