Пламен Димитров е преизбран за президент на КНСБ

Трима негови заместници запазват постовете си през следващите пет години

Пламен Димитров е преизбран за президент на КНСБ

Снимка: КНСБ

672 ~ 2 мин. четене

Настоящият президент на най-голямата обществена организация - КНСБ Пламен Димитров бе преизбран за поста в следващите пет години. Това решиха днес, 3 май, 2017 г. делегатите на VIII-ия конгрес на синдиката. Негови заместници и в следващия мандат ще бъдат д-р Иван Кокалов, Пламен Нанков и Чавдар Христов.

Кариерата на Пламен Димитров през  последните 26 години е свързана с борбата за правата на трудовите хора в България. Започва като областен координатор, преминава през позиции като Изпълнителен секретар и вицепрезидент на организацията. От 2010 г. е президент на най-голямата обществена организация в България - КНСБ. Лидерът на Конфедерацията е сред най-високопоставените българи в Международната организация на труда. Той е член на управляващото тяло на най-важната институция, която определя световните стандарти за развитие на социално-икономическия прогрес, подобряване условията на труд, защита на социалните и икономически права на човека. До 2014 г., когато бе избран, българските синдикати никога не са присъствали в този орган.

Член е на Изпълнителния комитет на Европейската конфедерация на профсъюзите, на Европейския икономически и социален комитет, на Паневропейския регионален съвет към Международната конфедерация на профсъюзите.

Вицепрезидентът на КНСБ Иван Кокалов е изявен български лекар. Специализира рентгенология в Медицинския университет в София и в продължение на няколко години завежда "Рентгеново отделение", II – ра Градска болница, гр. София. От 1993 г. е председател на Федерацията на синдикатите в здравеопазването. Участвал е в преговорите за здравна реформа на почти всички български правителства след промените. Иван Кокалов е избран за първи път като вицепрезидент на КНСБ през 1998 г. Член на Постоянния комитет по здравеопазване на "Международния интернационал на синдикатите в обществения сектор", Женева, Швейцария. Член на групата на работниците на Надзорния съвет по безопасност и здраве при работа към Европейската комисия, Люксембург

Вицепрезидентът Пламен Нанков е организационното сърце на КНСБ. В предишния мандат той отговаря за най-тежките сектори – „Организация, координация и информация".   Икономист, филолог, Пламен Нанков е в синдикалните структури от 1985 г., когато става председател на СО в ЛТК. От 1997 г.. е председател на РС Ловеч, а от 1997 до 2012 г. - изпълнителен секретар на КНСБ. Избран за вицепрезидент на КНСБ през 2012 г.

Вицепрезидентът Чавдар Христов е сред най-изявените юристи в областта на трудовото право в България. Автор на няколко книги и стотици закони и нормативни промени в българското законодателство.

Чавдар Христов е в КНСБ от 1990 г., първоначално като юрист, после главен експерт, референт по трудово право и ръководител на департамент "Трудово-правна закрила и законотворческа дейност", изпълнителен секретар, КНСБ.

Подкрепи Economic.bg