Пламен Георгиев все пак ще събори барбекюто и навеса от терасата си

По информация от „24 часа“ това е условието на Бойко Борисов да го прати консул във Валенсия

Пламен Георгиев все пак ще събори барбекюто и навеса от терасата си

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Бившият председател на антикорупционната комисия и настоящ консул на България във Валенсия е оттеглил жалбата си от Административния съд, с което се съгласява да премахне барбекюто, навеса и каручката от терасата си, съобщава „24 часа“. Първоначално той се противопостави на заповедта на кмета на Слатина за принудително премахване на незаконните обекти.

Според източници на вестника още преди седмица-две премиерът е коментират пред близки, че е бесен от поведението му, че обжалва събарянето. Борисов е коментирал, че или трябва да оттегли жалбата, или няма да замине никъде.

Припомняме, че след дълго отлагане – близо два месеца, Георгиев най-после подаде оставка от специализираната прокуратура, с което стана възможно назначаването му за консул в Испания – действие на правителството, което предизвика много остри обществени реакции. Както и с терасата на Георгиев, оказа се, че има множество несъответствия и нарушения в сертификата му за владеене на испански.

Много експерти потвърдиха, че той е пълен с грешки и е направен непрофесионално, а медиите разкриха, че фирмата, предоставила сертификата на Георгиев, е била действаща като такава само докато е изтекъл европроектът, по силата на който фирмата е обучавала членовете на антикорупционната комисия.
Пламен Георгиев казал пред колеги, че до края на седмицата всички навеси ще бъдат премахнати от терасата му.
Коментари: 0