PlayStation 5 преобрази лондонското метро (снимки)

Sony създаде невероятна PR каскада в столицата на Обединеното кралство

PlayStation 5 преобрази лондонското метро (снимки) 4 Снимки

Снимка: Twitter/PlayStation UK

5238 ~ 1 мин. четене

Дългоочакваният PlayStation 5 най-накрая ще стартира в Обединеното кралство в четвъртък, 19 ноември. По този повод Sony създаде невероятна PR каскада в столицата на страната.

Тя превзема знаците на емблематичната метростанция Oxford Street, превръщайки ги във форми на PlayStation.

Конзолата се продава в САЩ, Япония, Канада, Мексико, Австралия, Нова Зеландия и Южна Корея от миналата седмица. Британските геймъри обаче бяха принудени да изчакат още седмица, като моделът ще е достъпен там чак от утре, 19 ноември.

В чест на старта знаците на Лондонското метро на станция Oxford Street са трансформирани в икони на PlayStation. Класическите червени кръгови лога вече показват син Х, зелен триъгълник, розов квадрат и червен кръг - точно като иконите на контролера PS5.

Гара Oxford Street е идеалното място – първо, има четири входа на всеки ъгъл на кръстовището между Оксфорд Стрийт и Риджънтс Стрийт, така че знаците за триъгълник, квадрат и кръг могат да се разменят. И второ, това е точното местоположение на най-големия магазин на конкурента Microsoft в страната.

А партньорството на PlayStation с Транспорт за Лондон се разширява още повече, като действителните имена на няколко метростанции също са променени, за да отразят PS5 игрите.

Mile End се превърна в Miles End, след Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Lancaster Gate се превърна в Rachet and Clankcaster Gate. Seven Sisters е Gran Turismo 7 Sisters и др.

Промените в Оксфорд ще останат за 48 часа – между 18-19 ноември, докато тези в другите станции на метрото ще бъдат на разположение до 16 декември.

Подкрепи Economic.bg