Подкрепата на Румен Радев е спасила поста на служебния правосъден министър

Според премиера Герджиков напрежение за оставка е имало до преди 24 часа

Подкрепата на Румен Радев е спасила поста на служебния правосъден министър
Министър Павлова ми се беше обадила. Напрежението е свалено отдавна. Нещата са в ред, така че вече няма никакъв проблем. Проблем имаше до преди 24 часа. Вече няма никакъв проблем. Така служебният министър Огнян Герджиков коментира появилите се спекулации, че служебният правосъден министър Мария Павлова е искала да се оттегли от поста заради натиск от президента да се публикува отново проектът за промени във връзка с уседналостта.

Без да го спомена пряко, Герджиков вероятно има предвид обръщението към нацията, което президентът Румен Радев преди малко повече от 24 часа. Тогава той подкрепи Министерството на правосъдието, което първо публикува промени в Изборния кодекс, въвеждащи уседналост, а след това ги изтегли, обвинявайки един чиновник, че самоволно ги е въвел.

Вчера президентът Румен Радев каза в обръщение към нацията, че „в идеите за промени за уседналост някои съзряха нарушаване на граждански права. Най-важното право на българите в чужбина е да могат да се върнат в една независима и суверена държава. Когато говорим за права и задължения нека ги сравняваме с далеч по-строгите ограничения на редица държави от ЕС, които са еталон за демокрация“.
Коментари: 0