Полицията и службите обискират МОСВ

Спецакция има и заради водната криза в Перник

Полицията и службите обискират МОСВ
3527 ~ 2 мин. четене

ДАНС и МВР обискират Министерството на околната среда и водите заради вноса на боклук от Западна Европа. Това заяви главният прокурор Иван Гешев днес.

В МОСВ се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР, във връзка с разпределената от мен проверка касаеща различните разрешителни режими за боклук внос от Италия “, заяви главният прокурор. „Планът предвижда до утре да се разпитат над 30 лица“, каза Иван Гешев.

Заради водната криза в Перник действия на службите се провеждат от следователи от специализираната прокуратура, съвместно с ДАНС, МВР и КПКОНПИ и в града, и в столицата.

Главният прокурор отбеляза, че не е уведомявал премиера Бойко Борисов за спецакцията. „Не ми е работа да го уведомявам. Най-вероятно той е запознат“, допълни още Гешев.

Гешев уточни, че акцията на спецслужбите е заради водната криза и затова, че не са предприети необходимите действия за предотвратяване на тази трагедия. "Това е битовизъм, но видях как са нещата в прокуратурата. Нещата са трагични, предполагам такова е положението в целия град. Ние се занимаваме с аспекта на този въпрос касаещ наказателната отговорност. Не се занимаваме с други отговорност като морална, политическа", каза още той.

"Проверява се дали има източване на язовира в Перник. Проверява се и ремонтът на язовирната стена. В момента няма данни за престъпления. Но това също е обект на досъдебното производство", уточни Иван Гешев, цитиран от „Фокус“.

Припомняме, че контрол на вноса на отпадъци прави Министерство на околната среда и водите с министър Нено Димов. Той обаче неколкократно заяви, че МОСВ не е давало разрешение за вноса на боклука от Италия, както и че имаме най-строгия режим. 

Коментари: 0