Полицията обяви имената на двама от атентаторите в Лондон

И двамата са живели в източния лондонски квартал Баркинг

Полицията обяви имената на двама от атентаторите в Лондон

Британската полиция разпространи имената на двама от тримата терористи, които извършиха атентата в центъра на Лондон на 3 юни.

Това са Хурам Бат и Рашид Редуан. И двамата са живели в източния лондонски квартал Баркинг, където полицията претърси жилища и арестува 12 души. Харум е бил на 27 години, женен с две деца. Сред местните е бил известен като Абу Заитун, родом от Пакистан, откъдето е пристигнал като дете заедно с родителите си, за да търсят убежище.

Другият атентатор е Рашид Редуан на 30 години, известен и като Рашид Елхдар. За разлика от Харум той не е бил известен на службите за сигурност. Към момента не се знае със сигурност какъв е произходът му.  Няма информация за името на третия нападател.

Припомняме, че в събота срещу неделя вечерта микробус се вряза в пешеходци на моста "London Bridge", след което продължи към близкия Borough Market. Нападателите са излезли от буса и са започнали да наръгват с ножове хората наоколо.

Според информация на полицията те са били облечени с фалшиви "жилетки" за извършване на терористични атаки. Отговорност за атентата пое терористичната групировка "Ислямска държава", която оповести, че нападателите са били бойци джихадисти.

Коментари: 0