13 популярни коктейла по света

Вижте кои са най-предпочитаните питиета

13 популярни коктейла по света

Какъв по-добър начин да се насладите на почивката си, ако не чрез един хубав коктейл? Повечето държави предлагат интересни местни коктейли, които със сигрност ще са много по-вкусни от обикновен джин с тоник.

Ето някои от най-вкусните коктейли по света:


13. Brasil Smash (Хамбург)

Коктейлът е създаден в Хамбург. Прави се с джин, листа босилек и лимон.

12. Siam Sunray (Тайланд)

Коктейлът е сравнително нов в Тайланд. Правят го от 2009 г. Съдържа водка, кокосов ликьор, джинджифил, лайм и люти чушки.

11. Honey wine (Етиопия)

Етиопската местна напитка е едновременно сладка и пикантна. Коктейлът съчетава в себе си бяло вино, вода, мед и гешо (листа от местен чай). Местните го наричат „тедж“.

10.  Pina Colada (Пуерто Рико)

Пина Коладата се приготвя с бял ром, кокосова сметана, сок от ананас + натрошен лед.

9. Caipirinha (Бразилия)

Националната бразилска напитка се приготвя със захар и лайм.

8. Primm’s No.1 Cup (Великобритания)

Има много разновидности на тази напитка. Основната съставка на коктейлът е джин, като към него се добавят ягоди, краставици, цитруси и лимони.

7. Dark ‘n’ Stormy (Бермудите)

Официалният коктейл на Бермудите се прави от ром “Gosling” и джинджифилова бира.

6. Black Russian (Белгия)

Коктейлът се приготвя с водка и ликьор с вкус на кафе.

5. Kir Royale (Франция)

Популярният във Франция коктейл примесва вкусовете на ликьор от касис и шампанско.

3. Cesar (Канада)

„Цезар" е сътворен в Калгари, провинция Албърта през 1969 г. от ресторантьора Уолтър Шел по случай отварянето на нов италиански ресторант в града. Напитката бързо набира популярност-повече от 350 милиона коктейла от този вид се консумират годишно, в множество варианти. Класическата комбинация за коктейла е водка, Кламато (Clamato); сок от кламс (вид миди) и домати, Уорчестършайър сос и се сервира във висока чаша с ръб, потопен в целинова сол. 

2. Sangria (Испания)

Коктейлът е известен не само в Испания. Приготвя се с червено или бяло вино, като се сервира с охладени, нарязани плодове (като портокали, ягоди, ябълки). Понякога към виното се добавя ликьор или ром.

1. Mochito (Куба)

Мохитото е запазената марка на Куба. Коктейлът се приготвя със 5 основни съставки: мента, бял ром, пудра захар (или сироп от захарна тръстика), зелен лимон и газирана вода. Комбинацията от освежаващ цитрус и дъх на мента прикрива силния опияняващ ефект на рома и прави коктейла много подходящ за лятото.

Коментари: 0