Последният сезон на \"Game of Thrones\" започва на 14 април

Вижте официалния трейлър на осми сезон

Последният сезон на \
Автор: Божидара Иванова
Осмият и последен сезон на хитовия сериал на HBO "Game of Thrones" (Игра на тронове) започва на 14 април. Новият тийзър трейлър на финалния сезон, който HBO показа на наградите "Златен глобус" миналата седмица, започва с кадри за истинското родословие на Джон Сноу, докато той минава покрай криптата на леля си Лиана Старк. 

Забележителен момент е перото пред криптата на Лиана Старк, поставено от Робърт Баратеон в първия епизод от поредицата. В петия сезон Санса докосна перото, когато посети статуята на леля си. 

Джон все още не е разбрал, че той е наполовина Старк и наполовина Таргариен, но това със сигурност ще бъде съществена част от неговата история в последния сезон, пише изданието Business Insider. 

Една от най-дългоочакваните сцени е срещата между Аря и Джон, които не са се виждали от втори епизод на първия сезон. Тогава той й подари неговия скъпоценен меч. 

Видеото, показано от HBO на "Златен глобус", завършва с пристигането на Денерис Таргариен и Джон Сноу в Уинтърфел. Те са посрещнати от Санса Старк, която казва на Денерис, че Уинтърфел е нейн. Това е препратка към първия сезон, в който Нед Старк посрещна краля Робърт Баратеон в замъка и му каза, че той е негов. 

Сезонът ще има шест епизода, докато предишните сезони бяха с по 10 епизода. Те обаче ще бъдат по-дълги от един час, допълва изданието.
Коментари: 0