Повишения на всички пазарни фронтове

На фокус сега е безработицата в Канада

Повишения на всички пазарни фронтове

Снимка: БТА

560 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските пазари затвориха изминалата сесия с повишение, инвеститорите продължават да следят отблизо новини за нов фискален стимул. Конгресът вчера проведе заседание относно реалните възможности да бъде пуснат нов пакет от финансови помощи в най-скоро време. Dow Jones се повиши с повече от 100 пункта, като това е най-високият отчетен ръст на индекса от началото на септември. NASDAQ нарасна с 0.5%, докато S&P500 направи аванс от 0.8% за деня. Главните индекси отбелязват втора положителна седмица, докато NASDAQ е на път да отбележи трета към този момент.

Европейските пазари затвориха с положителни стойности, докато инвеститорите тръпнат в очакване за нов фискален стимул от САЩ. FTSE100 нарасна с 0.53%, като се търгуваше на 5978.03, докато DAX30 отбеляза 0.88% ръст, установявайки се на 13042.21 пункта за деня. Позитивният тренд на европейските пазари бе заформен от покачването на стойности на американските акции, след днешното заседание на Конгреса.

Петролът направи силен скок през изминалата сесия, след като продукцията на нефт бе стопирана с почти 1.5 милиона барела в очакване на бурята. Прогнозира се, че ураганът Делта ще връхлети Мексиканския залив днес, като масово работниците са евакуирани, докато опасността не отмине. Brent се повиши с 2% до 42.85$ за барел, докато WTI направи ръст от 3.1%, достигайки до 41.89$ за барел. Това е най-високият ръст на черното злато за последните пет седмици.

Златото отбеляза повишение през изминалия ден поради несигурността за президентските избори и неясната политика относно имплементиране на нов фискален стимул в най-скоро време. Спот златото се повиши с 0.1% до 1899.50$, докато златните фючърси направиха аванс от 0.2%, като се установиха на 1895.10$ за тройунция. Страховете от инфлация при потенциалното прилагане на нов пакет от финансови помощи, внасят притеснение за търгуване на по-рискови инструменти, вследствие ценният метал излиза победител в този сценарий.

Акценти днес

Равнище на безработица – Канада

Предстои да бъдат обявени данни за равнището на безработица за последния месец в Канада. Събитието ще отрази каква е промяната на безработни лица, като това директно ще повлияе на разликата при потребителското потребление и може да се очаква волатилност на канадския долар.

Инструмент на фокус

BNP Paribas – Дневна

Акциите на BNP Paribas тестват образуваната подкрепа на консолидация от края на май. Текущата стойност се намира малко над психологическото ниво от 32.500. При успешен пробив на долната граница, може да се очаква движение до 200 периодната средна къде е образувана локална съпротива на ниво 37.500. Индикаторът MACD също показва завишение на покупателния обем, което предразполага за повишение на цената.

GBP/CHF– Дневна

Валутната двойка се намира в зона на силна подкрепа, съставена от средата на април, като в комбинация 50 периодната средна се намира точно над нивото на заформената подкрепа около 1.1861. При успешен пробив на стойността е възможно движение до горната граница на канала около 1.2185.

XAG/USD – 8 Часа

Цената на среброто се намира в зона на силно заформена подкрепа от края на юли. Текущата стойност се намира точно в долната граница на съпротивата на ниво 23.82. При засилена подкрепа от пазара е възможно стойността да достигне 100 периодната средна, където има заформена локална съпротива около психологическото ниво 27.50 и 25.00.

Switzerland 20– Дневна

Швейцарският индекс образува възходящ тренд от средата на юни. Текущата стойност се намира близко до долната граница на тренд линията, където 100 периодната средна играе роля на допълнителна подкрепа на образуваното движение. При подкрепа от пазара е възможно цената да достигне психологическото ниво и локален връх около 10500 пункта.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg