Правителството купува 300 полицейски коли за охрана на селата

Увеличават полицейските патрули в малките населени места

Правителството купува 300 полицейски коли за охрана на селата

На извънредно заседание Министерски съвет прие План за противодействие на битовата престъпност. Сред набелязаните мерки е закупуване на 300 автомобили, които ще се използват за обезпечаване на полицейските патрули в малките и отдалечени населени места, съобщиха от правителствената информационна служба.

Общият брой автомобили за охранителна дейност ще бъдат 1140, от които 300 ще са нови. Кабинетът реши да отпусне за закупуването им 8 млн. лв., от които 6 млн. лв. от бюджета на вътрешното министерство за 2017 г. и 2 млн. лв. - допълнително отпуснати средства.

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на МВР за 2017 г. 5 млн. лв. са предвидени за текущи разходи за изпълнение на дейности по противодействие на битовата престъпност, а 2 млн. лв. за закупуване на нови моторни превозни средства.

Правителството предвижда провеждане на национална операция за противодействие на битовата престъпност с продължителност до 3 месеца, което налага кадрово и ресурсно осигуряване. Анализ на вътрешното министерството показва, че съществуват зони с повишен риск за имуществото и личността в малките населени места и обезлюдяващите се райони. 

Коментари: 0