Превозвачи на протест с искане за създаване на автомобилна камара

Той ще се проведе в редица градове, без да бъде спирано движението

Превозвачи на протест с искане за създаване на автомобилна камара
528 ~ 1 мин. четене
В няколко града в страната днес автомобилни и автобусни превозвачи излизат на протест с искане за приемане на Закона за българската автомобилна камара.

Той беше оттеглен от Народното събрание в края на миналата седмица, след недоволство от други превозвачи. Браншът е разединен по отношение на създаването на Българска транспортна камара чрез закон.

Протестът ще тече от 11.00 до 17.00 часа и се организира от Съюза на международните превозвачи (СМП) и Българската асоциация на сдруженията на автомобилните превозвачи (БАСАТ). 

Шествието в София ще започне в 11.00 часа пред храм-паметник “Св. Александър Невски”, където ще паркират 100 автобуса. Те ще бъдат разположени и в двете посоки по бул. „Цариградско шосе“ от кръговото на 4-ти километър до кръстовището с бул. „Димитър Пешев“.

В Русе протестът ще се проведе на бул. „България“, във Велико Търново на ул. „Магистрална“, в Пловдив по бул. „Санкт Петербург“, в Плевен –  по Околовръстен път София-Русе, в Свиленград –  по ул. „Сан Стефано“, в Ямбол –  на автогарата, в Петрич – по ул. „Места“, във Враца – по бул. „Втори юни” и във Варна по ул. „Акад. Курчанов”.

Не се предвижда затваряне на пътни артерии и блокади, уточняват организаторите.

Друга част от превозвачите пък по-рано излезе на протест с искане за оттегляне на законопроекта.
Подкрепи Economic.bg