Президентът: България е все по-атрактивна инвестиционна дестинация

Румен Радев изтъкна предимствата на страната ни и напомни за високия принос на Австрия при инвестициите

Президентът: България е все по-атрактивна инвестиционна дестинация
736 ~ 1 мин. четене
Автор: Вероника Тонева
България ще бъде все по-атрактивна дестинация за инвестиции. Това каза президентът Румен Радев по време на българо-австрийски бизнес форум, в който участие взе и австрийският президент Александър Ван дер Белен. Българският държавен глава изтъкна като предимства на страната ни геостратегическото разположение, достъпът до пазари, ниската данъчна ставка от 10%, ниските оперативни разходи – най-ниските в Европа според Радев, високият кредитен рейтинг и квалифицираната работна ръка.

По време на форума Радев отчете добрите икономически и политически отношения с Австрия. Той напомни, че това е третата му среща между двамата в рамките на последните седем месеца, като президентът отчита, че тя е кулминацията на интензивния диалог в двустранния дневен ред.

Президентът цитира статистика, от която става ясно, че стокообменът между двете страни е 1.2 млрд. евро за изминалата година, което прави Австрия страна на първо място по инвестиции у нас. По негови думи присъствието на Австрия на бизнес сцената у нас създава много работни места и нов прогресивен бизнес модел на прозрачност и административна ефективност.
Коментари: 0