Президентът и премиерът откриват българското европредседателство в Брюксел

Двамата ще произнесат кратки речи, с които ще открият официалния концерт, посветен на българското председателство в Академията за изящни изкуства

Президентът и премиерът откриват българското европредседателство в Брюксел
Днес президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов ще са на посещение в Брюксел, където тази вечер ще присъстват на концерт, посветен на българското председателство на Съвета на ЕС.

Държавният глава ще започне работното си посещение с аудиенция при белгийския крал Филип в кралския дворец в центъра на Брюксел. По късно той ще разговаря в българското посолството с представители на българската общност в Белгия.

Премиерът Борисов ще участва в конференция "Новата роля на Балканите - решения за повече сигурност и по-добро справяне с миграцията". Форумът е организират от баварската политическа фондация "Ханс Зайдел", а участие в него ще вземат и министърът на Европредседателството Лиляна Павлова, както и евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел.

Вечерта Радев и Борисов ще произнесат кратки речи, с които ще открият официалния концерт, посветен на българското председателство в Академията за изящни изкуства в Брюксел. В концерта ще участват световноизвестното сопрано Соня Йончева, пианистът Людмил Ангелов, софийската филхармония с диригент Найден Тодоров и женският хор "Ваня Монева".
Коментари: 0