7 причини да посетите Тоскана

Струва си да планирате почивката си в красива Италия

7 причини да посетите Тоскана
Ако все още не сте решили къде да почивате през летните месеци, предлагаме ви няколко причини, заради които да изберете Италия и по-специално великолепната Тоскана.

Посетете остров

Струва си да планирате кратко пътешествие с лодка до един от тосканските острови Санто Стрефано или Порто Ерколе. За двудневно пътуване изберете Джанутри и Джило. От лодката се разкриват прекрасни гледки.

Поплувайте на диви плажове

Най-магнетичните плажове са дивите. За да стигнете до тях трябва да преминете през гъсталаци, дървета, храсти и още препятствия, но спокойното море и белите пясъци си струват. Едни от най-хубавите диви плажове в Тоскана са Talamone и Cala Violina.

Разходете се до остров Елба

За разлика от Наполеон, който е бил тук на заточение, ще ви се прииска да останете на острова завинаги. Островът съчетава всички характеристики за идеалната ваканция – бели пясъчни плажове, малки идилични села и прекрасни ресторанти. Със сигурност ще се насладите на плажовете Biodola, Lido di Capoliveri, Zuccale, Innamorata, Barabarca, както и на шопинга в Порто Азуро.

Разгледайте чудните градини Ники дьо Сен Фал

Френската художничка Ники дьо Сен Фал прекарва 30 години в построяването на тази вълшебна градина, пълна с концептуални статуи и фигури, които са вдъхновявали самата нея. Може да разгледате и къщата на художничката, която е превърната в магазин за сувенири и книги за изкуство.

Посетете фермерския пазар

Опитвали ли сте истински домати в Италия? Ще се влюбите във вкуса му. Ако сте наели къща в Марема, задължително посетете пазара в градчето Кастането Кардучи. Домати, праскови и патладжан – наистина невероятни са всички сезонни продукти, които ще намерите там.

Дегустирайте вино в интериора на Ренцо Пияно

Ако обичате едновременно вино и модерна архитектура, значи това е вашето място. В избата Rocca di Frassinello архитектът Ренцо Пияно е отговорен за това истинско произведение на изкуството.

Опитайте най-вкусната паста

Това е паста, която ще запомните за цял живот. Ресторантът IL CAPPELLAIO PAZZO се намира в центъра на града Сан Виченцо. Задължително резервирайте маса няколко дни по-рано, за да имате шанс да опитате лингуини с морски дарове.
Коментари: 0