Принцеса Даяна очарова света 20 години след смъртта си

\"Младите хора може да се чудят защо смъртта на Ди все още създава заглавия. Но светът на 2017 г. нямаше да бъде същият, ако не беше тя.”

Принцеса Даяна очарова света 20 години след смъртта си

20 години по-късно светът отново се подготви да си спомени една от най-магнетичните жени – принцеса Даяна. На 31 август 1997 г. тя загива в трагична катастрофа само на 36-годишна възраст. Лимузината, в която се е возила с приятеля си Доди ал Файед, катастрофира в парижки тунел, докато ги преследват папараци с мотоциклети.

Хиляди фенове на принцесата се събраха още в ранни зори пред портите на двореца Кенсингтън, за да почетат жената, която промени цяла Великобритания и кралското ѝ семейство.

От документални филми по телевизията и лични спомени на синовете й до сензационни нови "разкрития" и подновени теории за смъртта й, британската принцеса Даяна отново е на първите страници в пресата, 20 години след смъртта си.

"Никой, който е бил жив преди 20 години, няма да забрави момента, в който се чу, че принцеса Ди е мъртва", написа в четвъртък най-продаваният британски вестник “Sun”.

"Младите хора може да се чудят защо смъртта на Ди все още създава заглавия. Но светът на 2017 г. нямаше да бъде същият, ако не беше  тя.”

Смъртта на 36-годишната принцеса предизвика най-голямата мъка за съвременна Великобритания и за света, и се смята за ключов поврат в това как кралското семейство се отнася към обществото.

"Преди 20 години беше много тъжно, но сега хората се събират, за да празнуват живота й", казват почитатели. 

Коментари: 0