Притеснително е, че замерванията между президент и министри се пренасят на международната сцена

Това смята политологът Димитър Ганев

Притеснително е, че замерванията между президент и министри се пренасят на международната сцена

Снимка: Screenshot/bTV

Ако замерванията между президент и министерски съвет останат само по сутрешните блокове няма да направят впечатление, но е притеснително, че се пренасят на международната сцена. Това каза политологът Димитър Ганев в ефира на bTV тази сутрин. 

В рамките на около година президентът Радев се превърна в опозиционен субект на това управление, а противоречията им се засилиха още повече в последните месеци. В интервю пред БТА държавният глава каза, че страната върви към автокрация. 

Според разгръщането на конфликта отвъд пределите на държавата води това, че българската външна политика да не изглежда консолидирана. Ганев изтъкна, че това може да бъде използвано от други играчи. 

Политологът Татяна Буруджиева не съзира война между институциите, а само напрежение. Според нея те дори изглеждат в синхрон и даде пример с предстоящата днес визита на премиера Бойко Борисов в Русия. „От една страна президентството на Плевнелиев влоши отношенията с Русия и беше важно първата крачка да дойде от там”, каза тя.

Коментари: 0