Продължават преговорите със САЩ за новите изтребители

\"Има какво да изпиляваме в условията и цените”, коментира Красимир Каракачанов

Продължават преговорите със САЩ за новите изтребители
Преговорите със САЩ за закупуване на нови изтребители Ф-16 продължават. Има какво да изпиляваме в условията и цените. Това коментира в Русе вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той заяви, че има спекулации, че искането за намаляване на цената ще бъде за сметка на способностите на самолета и на неговото въоръжение. 

Каракачанов бе категоричен, че подобно нещо няма. 

"Ние сме съобразили нашите финансови възможности, заявили сме ги. Когато избрахме САЩ за потенциален контрагент, от Белия дом имаше уверение, че ще се съобразят с нашите финансови възможности, но явно това съобразяване е въпрос на преговори и разговори", каза Каракачанов, цитиран от БТА. 

Той обясни, че преговорите ще продължат, докато се намери онази пресечна точка, която е приемлива и за двете страни. Каракачанов, който е и председател на ВМРО-БНД, коментира отношенията между партньорите в коалицията "Обединени патриоти". "Малката коалиция си остава малка коалиция. Управлението си остава стабилно. Няма какво да добавя по отношение на някои рецидиви в някой от партньорите", каза Каракачанов. 
Коментари: 0