„Продължаваме промяната“ ще настоява Кирил Петков да е премиер

Асен Василев се вижда като бъдещия финансов министър на България

„Продължаваме промяната“ ще настоява Кирил Петков да е премиер
6152 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Кирил Петков ще бъде кандидатурата на „Продължаваме промяната“ за премиерския пост. Това каза съпартиецът му Асен Василев в интервю за NovaNews. Самият той се вижда като министър на финансите в евентуалния бъдещ коалиционен кабинет.

Продължаваме промяната“ се бори за първото място на парламентарните избори, независимо какво казва социологията“, добави Василев.

По думите му партията е отворена за разговори с почти всички политически формации, но корупцията е разделителната линия между ПП и ГЕРБ. 

Всички безобразни кражби, под една или друга форма, са свързани с ГЕРБ и ДПС. Не признават грешките си нито за инхаус поръчките за „Хемус“, нито за тройната цена, на която се строят язовирите, нито за административната сграда в „София Тех Парк“. Няма пари обаче за детска болница“, каза бившият служебен финансов министър.

Той добави, че са отворени за разговори с „Демократична България“ и ИБГНИ. 

ДБ също се борят срещу корупционния модел в страната. Имаме различия обаче около икономическите политики. Подкрепихме и две различни кандидат-президентски двойки. Ние се позиционираме категорично в центъра. Хората, които ни подкрепят, имат по-различна визия от тези, които подкрепят „Демократична България“, каза още той. 

Една от първите задачи, с които партията ще се заеме, ако спечели доверието на избирателите, ще бъде преразглеждане на двата органа – КПКОНПИ и Прокуратурата, които в момента се оглавяват от Сотир Цацаров и Иван Гешев.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg