Puma ще се конкурира с Apple, Fitbit и Samsung

Спортният гигант представи собствен смарт часовник

Puma ще се конкурира с Apple, Fitbit и Samsung

Снимка: Puma

Спортната компания Puma обяви, че пуска собствен „умен“ часовник в партньорство с американския бранд Fossil Group, пише CNBC. Германският гигант за спортни дрехи и аксесоари представи новото устройство в четвъртък по време на изложението за потребителската електроника IFA в Берлин. 

Часовникът идва с чипсет Snapdragon Wear 3100 на Qualcomm и операционната система на Google за носими устройства с Android, Wear OS. 

Той идва в черен, бял и жълт цвят, а наличната силиконова каишка свежда до минимум потта. Има функции за мониторинг на сърдечната дейност, GPS проследяване, като ще поддържа и виртуалния асистент на Google. 

Часовникът е насочен предимно към спортисти. 

Стъпката на Puma я вкарва във вече пренаселеното пространство, където лидери при смарт устройствата са Apple, Samsung и Fitbit. Прогнозата е, че тази година интелигентните часовници ще достигнат бройката от 92 млн., а до 2023 г. тя ще се увеличи до 132 млн., сочат данните на IDC.  

Часовникът на Puma ще започне да се продава през ноември, а стартовата му цена е 275 долара. Това го прави по-евтин от последния Apple Series 4, който струва 400 долара, и малко по-евтин е Galaxy Watch на Samsung, който върви за около 330 долара. 
Коментари: 0