Путин: Русия я устройва цена на петрола от 65-75 долара за барел

Той смята, че Тръмп е прав за високата цена на нефта

Путин: Русия я устройва цена на петрола от 65-75 долара за барел

Русия ще бъде удовлетворена от цената на петрола от 65-75 долара за барел, каза президентът Владимир Путин по време на руската енергийна седмица. Той обаче отбеляза, че високата цена на петрола до голяма степен е резултат от действията на САЩ.

„Президентът Тръмп вярва, че тази цена е висока, струва ми се, че той отчасти е прав, но нас напълно ще ни устрои 70, 65, 75 - това е съвсем нормално, за да се гарантира ефективното функциониране на енергийните компании и инвестиционния процес”, каза Путин.

Той добави, че Русия вече е увеличила производството на петрол с 400 хил. барела на ден и може да го увеличи с още 200-300 хил.

Освен това Путин каза, че се е срещнал с генералния секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо и „достатъчно подробно са разговаряли за сътрудничеството”.

„Русия ще продължи да насърчава диалога между страните производителки на нефт, за да гарантира стабилността на петролната ситуация, да създаде условия за устойчиво развитие на индустрията и да реализира дългосрочни инвестиционни планове”, каза още руският лидер.

Коментари: 0