Рашидов приписа „олигарсите“ Баневи и Арабаджиеви на БСП

Депутатът от ГЕРБ обяви, че ще напише книга, в която ще разкаже за раждането на богатите хора по време на правителството на Беров

Рашидов приписа „олигарсите“ Баневи и Арабаджиеви на БСП
Депутатът от ГЕРБ и два пъти министър на културата Вежди Рашидов прехвърли отговорността за създаването на „олигарсите“ в България на БСП. Той коментира темата „олигарх“ по време на днешното 4-часово обсъждане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов и назначаването на началника на кабинета му на неговото място. Рашидов излезе на трибуната, защото по-рано социалистите обвиниха ГЕРБ, че са създали „олигарсите“ у нас.

„Кой създаде Николай Банев, Ветко Арабаджиев, мъжът Ви къде работи?  Не са ли ваши кадри - олигарси?, обърна се той към лидерът на БСП Корнелия Нинова. „В какво обвинявате депутатите тук? Недейте с тези популистки изказвания. Аз не съм лобирал за никой. Не ви прави чест“, упрекна я той.

„Подхвърляме си „олигарси“ днес. Олигарсите са всички богати хора, свързани с властта. Свиквайте с протестите срещу вас, защото те ще продължат", коментира Крум Зарков от БСП.

Рашидов му отговори, че олигарсите са създадени от БСП. „Ако напиша книга, ще ви стане лошо. Молете си да не живея дълго, защото и аз съм решил да напиша книга. Тези хора са свързани с властта от времето на Беров. Тази тема я спрете – тя работи против вас“, призова той.

Рашидов разказа, че като министър при него са идвали много олигарси, които са искали от него да сменя статути на културни паметници, вероятно за да могат да бъдат застроявани. „Два мандата бях министър. Много олигарси се изредиха при мен, за да ме карат да сменям статути на културни паметници, но не го направих. Нямате право да ни обвинявате в лобизъм“, каза депутатът от ГЕРБ.
Коментари: 0