Reddit отново завъртя Уолстрийт

Дребните инвеститори в онлайн форума отново повишиха волатилността на някои компании, като GameStop записа 13% спад

Reddit отново завъртя Уолстрийт

Снимка: Pixabay

656 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

S&P 500 се покачи в понеделник, за да затвори четвърти пореден положителен месец на фона на нарастващия оптимизъм за икономическото възстановяване в САЩ. Индексът затвори петъчната сесия с 0.1% по-високо до ниво от 4 204 пункта. Dow Jones се повиши с 64 пункта до 34 529, докато NASDAQ нарасна с 0.1% до 13 748.

Dow Jones и S&P 500 напреднаха със съответно 0.9% и 1.2% миналата седмица, като и двата индекса прекъснаха две поредни седмици на загуби. Междувременно NASDAQ записа най-успешната си седмица от началото на април, след като успя да се повиши с 2.1%. Акциите на Salesforce скочиха с над 5% в петък, след като компанията обяви по-добри приходи за първото тримесечие от очакванията на Wall Street.

Групата дребни инвеститори от Reddit отново повишиха волатилността при някои компании. Акциите на AMC се изстреляха с над 30% в началото на петъчната сесия, като приключиха сесията на загуба от около 1%. Междувременно акциите на GameStop паднаха с 13%.

Петролът леко се понижи в петък. Най-близкият фючърсен контракт на WTI се понижи с 0.8% в петък, но успя да завърши седмицата положително. Търговците на петрол ще следят от близо срещата на OPEC+ в четвъртък. Групата ще се срещне във вторник, като очакванията са постепенното намаляване на ограниченията да продължи. Други фактори, които оказват влияние върху цените на петрола са възстановяването в търсенето от началото на годината и увеличението на предлагането от страна на Иран.

Златото записа поредна сесия на печалби, след като се покачи с 0.4% в петък и затвори седмицата над психологическите 1 900 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Германия

Днес борсите в Лондон и САЩ ще останат затворени поради честването на деня в памет на загиналите по време на войните в САЩ. Акцентът за деня ще падне върху данни за потребителските цени в Германия. Очакванията на анализаторите са промяната на годишна база да е в размер от 2.3%.

Инструмент на фокус 

NVidia Corp. – Дневна

Акциите на компанията се намират във възходящ тренд. Цената направи силно възходящо движение през последните две седмици, след като остана ограничена над зоната на подкрепа около 100 периодната проста пълзяща средна. Пробив и задържане над образуваната линия на съпротива се приема като знак за продължение на възходящото движение.

EUR/CAD – 8 часа

Валутната двойка се понижи до зона на подкрепа в началото на месеца. През последните няколко седмици цената консолидира между подкрепата и образуваната линия на съпротива, образувайки трендови канал. Линиите на бавния Стохастик успяха да се пресекат, което се приема за бичи сигнал.

WTI – 8 часа

Договорите за разлика върху най-близкия фючърсен контракт на WTI успя да пробие зона на съпротива през предходната сесия. Цената направи лека корекция до същото ниво, като повишение от него може да даде сигнал за навлизане в дълга позиция с добро взаимоотношение риск/печалба. Инвеститорите ще следят от близо срещата на OPEC+ във вторник.

US500 – Дневна

Основният американски индекс продължава да се намира във възходящ тренд, като стойността му отново се повиши над 20-периодната експоненциална пълзяща средна. Въпреки позитивното движение, на дневната графика се образува дивергенция между движението на графиката и бавния Стохастик, което на теория се приема за мечи сигнал. 

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0