РБ с вицепремиер и 6 министри в новия кабинет, АБВ също с кресло

Кандидатът на ГЕРБ за министър-председател е Бойко Борисов и той ще бъде подкрепен от Блока

След края на консултациите:

РБ с вицепремиер и 6 министри в новия кабинет, АБВ също с кресло

Снимка: БГНЕС

284 ~ 1 мин. четене
Реформаторският блок ще вземе 6 министрески кресла и 1 вицепремиерски пост без портфейл.  Това стана ясно след края на консултации между ГЕРБ и РБ, на които беше уточнен съставът и структурата на кабинета.

Правителството ще има 3-ма вицепремиери и 18 министри. Пропорциите ще бъдат такива, каквито сме ги обявили предварително, съобщи Румяна Бъчварова от ГЕРБ. От РБ са предложени и одобрени 1 вицепремиер и 6-ма министри, заяви Кънев. Самият той обаче няма да заема такъв пост.

Кандидатът на ГЕРБ за министър-председател е Бойко Борисов и той ще бъде подкрепен от Реформаторския блок, стана ясно още след срещата.  Двама вицепремиери са предложени от ГЕРБ и един от РБ, уточни Бъчварова и добави, че утре предстоят тристранните им срещи с останалите потенциални партньори, с които ще търсят съгласие. Бъчварова заяви още, че това, което са заявили още на първите консултации е, че МИЕ ще бъде разделено на 3 отделни министерства.

Бъчварова добави, че е желание на ГЕРБ възможно най-рано ако имат съгласието и одобрението да внесат за гласуване и кабинета. Тя добави, че АБВ също ще имат министерско кресло, но не уточни какво. От думите й не стана ясно дали ПФ също ще получи такъв пост.

Ясно е, че включително в общата програма, която в момента одобрихме на правителството съвсем не всичко, което иска РБ ще бъде включено. Ние трябва да имаме и повод да се борим и политически за в бъдеще, допълни Кънев. Решенията ще се вземат с консенсус в МС, каза Бъчварова.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg