Ремонтът на 10 км от пътя Червен бряг – Чомаковци ще струва близо 7.5 млн. лв.

Проектът за ремонт на третокласния път е включен в ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

Ремонтът на 10 км от пътя Червен бряг – Чомаковци ще струва близо 7.5 млн. лв.

Снимка: Economic.bg

1208 ~ 1 мин. четене
Агенция „Пътна инфраструктура“ (AПИ) подписа договори за изпълнение на строително-монтажни работи и за надзор на близо 10 км от път Червен бряг – Чомаковци. Проектът се осъществява по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., а инвестицията е за близо 7.5 млн. лв.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „Виагруп“ със стойност на договора от почти 7.5 млн. лв. с ДДС. Надзорът ще се осъществява от „Пътинвест-Инженеринг“ АД – за близо 143 хил. лв. с ДДС. Срокът за изпълнение на проекта е 15 месеца, а ремонтните дейности ще започнат пр подобряване на метеорологичните условия.

Третокласният път Луковит – Чрвен бряг – Чомаковци – Кнежа е основна комуникационна връзка между областите Плевен и Ловеч и осигурява бърз достъп до АМ „Хемус“. Пътната агенция е ремонтирала 26 км от него през 2013 г.  отново по ОП „Региони в растеж“, а тази година добавя и нови 10 км обновен участък. 

Предвижда се цялостна подмяна на пътната настилка, подобряване на отводняването, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Основно ще бъдат ремонтирани две мостови съоръжения - над р. Златна Панега в Червен бряг и над р. Бриша в Чомаковци.
Подкрепи Economic.bg