Решеието на Фед за лихвите помогна на Dow да напредне

Инвеститорите ще следят отблизо промените в лихвените проценти и на Великобритания

Решеието на Фед за лихвите помогна на Dow да напредне

Снимка: БТА

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Федералният резерв удържа на своята дума за задържане на лихвените проценти ниски във връзка с възстановяването на американската икономика от щетите, нанесени от пандемията. Фед обеща да запази лихвените проценти на това ниво докато инфлацията не започне да се повишава постепенно.

След края на двудневното политическо заседание в сряда, централната банка заяви, че лихвените проценти ще останат насочени в диапазона 0%-0.25%, като членове на комисията посочиха, че тези нива е възможно да останат непроменени до 2023 г. или докато не бъде постигната целевата 2% инфлация. Dow Jones затвори с 36 пункта по-високо, или 0.1%, на ниво от 28 032, докато S&P 500 се плъзна с 0.5% до 3 385. Технологичният NASDAQ спадна с 1.3% до 11 050. Dow и S&P 500 достигнаха най-високите си стойности след изявлението на Фед, като преди края на сесията направиха корекция на положителното движение.

Европейските акции затвориха сесията с повишения в очакване на изявлението на Федералния резерв. Немският индекс DAX успя да се покачи с 38 пункта, или 0.3%, до 13 255. Цените н петрол скочиха с над 4% в сряда, след като запасите на лек суров петрол в САЩ спаднаха с 4.4 милиона барела, в сравнение с очакванията на анализаторите за увеличение от 1.3 милиона барела. WTI отново прекоси психологическото ниво от 40 USD за барел. Ценните метали записаха ден на леки повишения.

Акценти днес                                                

Основен лихвен процент на BOE - Великобритания

Членовете на комитета по парична политика на Bank of England (BOE) гласуват къде да поставят лихвения процент днес в 14:00 българско време. Инвеститорите следят отблизо промените в лихвените проценти, тъй като те са основен фактор при оценката на валутите. Очакванията на анализаторите са да няма промени, като по-висок от очаквания процент се приема като положителен за паунда. 

Инструмент на фокус - Goldman Sachs

Акциите на компанията успяха да покрият по-голямата част от разпродажбите около пандемията през март. Корекцията беше ограничена от нивото на Фибоначи около 76.4%, където успяха да образуват тренд обръщащ модел двоен връх. Последва низходящ тренд, като цената в момента се намира в зона на подкрепа където имаме добра възможност за пласиране на дълга позиция с цел 210 USD.

EUR/GBP

Валутната двойка се намира във възходящ тренд от февруари насам. Цената срещна съпротива от предходни върхове. Бавният Стохастик ни дава сигнал за понижение в цената, след като линиите му успяха да се пресекат. Очакваме низходящото движение да продължи до зоната на подкрепа между 0.89 и 0.90.

UK Crude

Договорите за разлика върху най-близкия фючърсен контракт на петрола сорт Брент срещнаха зона на подкрепа около 38.50 долара. Цената на черното злато беше подкрепена от ниските стойности на запасите на лек суров петрол в САЩ, които достигнаха нивата от април, след като се понижиха с 4.4 милиона барела. Цената достигна прекупени стойности на RSI, като очакваме да видим лека корекция в цената до 50 ЕМА.

EU Stocks 50

Европейският индекс се намира във възходящ тренд, като цената срещна ниво на съпротива около 3 400. Индексът сформира през последните 4 месеца възходящ клин, като ако нивото на съпротива бъде пробито очакваме повишение с размера на първата корекция от средата на юни.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0