Резултатът на БСП е \"един вид победа\", смята Стефан Данаилов

Партията удвоява своя резултат спрямо последните парламентарни избори

Резултатът на БСП е \

Резултатът на тези избори е един вид победа. Към 900 хил. дадоха гласа си за нас, докато през 2014 г. имахме само 500 хил. гласа. Разликата с ГЕРБ е 4-5 парламентарни стола. Така Стефан Данаилов коментира резултатите от изборите.

Според него е трудна задача да се възстанови доверието. „Има още хора, които не сме успели да убедим, че ние трябва да ръководим държавата”, заяви той и допълни, че този успех не е окончателен и една загуба не е фатална. По думите му най-лошото е, ако България остане без кабинет.

Данаилов ще предложи на председателя на БСП Корнелия Нинова и ръководството на партията да подкрепят референдума на Слави Трифонов. „След като толкова хора имат куража да застанат с лицата си за преференциален вот, значи те имат куража да участват и в такива избори”, смята Стефан Данаилов.

БСП е единствената политическа сила, която практически удвоява своя резултат спрямо последните парламентарни избори, смята водачът на листата на „БСП за България" в 23 МИР в София Жельо Бойчев. „Няма да отстъпим от всички ангажименти, които имахме по време на предизборната кампания като послания и позиции", заяви той.

 „Ако няма възможност да се създаде мнозинство, което е носител на реална промяна, да не казвам радикална, БСП няма да участва в такъв формат на управление и да носи тази отговорност", каза още Бойчев.

Коментари: 0