Резултатите на технологичните компании подкрепиха борсите

Alphabet надскочи очакванията, като отчете $32.66 млрд. приходи за второто тримесечие

Резултатите на технологичните компании подкрепиха борсите
372 ~ 3 мин. четене
Изминалият ден на американските фондови пазари се характеризира с разнопосочна търговия, но ентусиазмът около финансовите отчети на технологичните гиганти подкрепи борсите и водещите индекси приключиха с предимно позитивни резултати. След приключването на търговската сесия компанията майка на Google Alphabet надскочи очакванията на анализаторите, като отчете $11.75 печалба на акция и $32.66 млрд. приходи за второто тримесечие на годината, при заложени прогнози от съответно $9.59 и $32.17 млрд., в резултат на което акцията на компанията поскъпна с близо 5% в извънборсовите часове.

Очаквано технологичният NASDAQ беше най-печеливш с ръст от 0.28%, следван от S&P 500 с повишение от 0.18%, главно благодарение на силното представяне от банковия сектор. Единствено Dow Jones финишира на червено, разделяйки се с 13 пункта от стойността си. В индивидуален план се отличи производителят на играчки Hasbro Inc. , който също публикува силни отчети, като в последствие акцията на компанията скочи с 12%.

На Европейските пазари настроенията идентично се диктуваха от корпоративните отчети, но основните индекси завършиха търговия с понижения. Френският САС се раздели с 0.37% от стойността си, следван от FTSE със спад от 0.30% и DAX с понижение от 0.10%. Със загуба от 6.6% се отличи нискобюджетната авиокомпания Ryanair, която обяви, че печалбите за изминалото тримесечие са силно засегнати от повишените разходи за заплати и високата цена на петрола.

Финансови отчети за Q2 на 2018

И през днешния ден редица компании от състава на S&P 500 ще публикуват финансовите си отчети за второто тримесечие на годината. Сред тях по време на щатската търговска сесия инвеститорите ще следят с по-голям интерес Verizon Communications Inc. и 3M Company, като очакванията са двете компании да отчетат съответно $1.14 и $2.59 печалба на акция. След приключването на търговската сесия, своите резултати ще публикува AT&T Inc. , от които се очаква да регистрират $0.86 печалба на акция.
            
Инструмент на фокус - eBay Inc.

След като финансовите отчети на гиганта в онлайн търговията не оправдаха очакванията на инвеститорите, акцията на eBay понесе сериозен удар, образувайки близо 7% негативен гап. Последвалите понижения доближиха цената до подкрепата, формирана от долната граница на низходящия трендови канал в сила от февруари. При неуспешен неин пробив, очакваме традицията за компенсиране на гапове да се запази и акцията да се завърне на стойности над $37.

USD/CAD

Вече близо 3 месеца щатският долар продължава поскъпването си спрямо канадския си конкурент, като може да видим как движението на валутната двойка неколкократно е подкрепено от възходяща тренд линия. В края на миналата седмица USD/CAD претърпя рязък спад, но цената беше подкрепена в зона близо до 50-дневната подвижна средна. При задържане на цената на нива над 1.3100 смятаме, че биковете ще имат превес и валутната двойка ще продължи възхода си.

XAG/USD

След 6-та поредна седмица на понижение, среброто се доближава до над 2-годишно дъно и цена от $15 за тройунция. Виждаме, че през периода ценният метал два пъти тества тази граница, но без успешен пробив. Това ни кара да смятаме, че нивото отново ще получи силна подкрепа от пазара и ще ограничи поевтиняването. При покупка целта в средносрочен план ще бъде завръщане на нива между $16 - $17.

S&P500

Възходящият тренд на широкия щатски индекс дава сигнали за загуба на инерция, след като последната вълна от покупки не успява да повиши цената до горната граница на формиралия се канал. Междувременно индикаторът стохастик започва низходящо пресичане, с което е на път да напусне зона на прекупен пазар. Смятаме, че S&P 500 се намира на високи нива, изгодни за вход в къса позиция. Силна съпротива може да се очаква около 2 700 пункта.
Подкрепи Economic.bg