Robinhood ще тества портфейли за криптовалути

Така потребителите ще могат да преместват поддържани цифрови валути в и от своите брокерски сметки

Robinhood ще тества портфейли за криптовалути

Снимка: Unsplash

508 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Robinhood Markets заяви, че планира да започне тестването на портфейли за криптовалута следващия месец, които да позволят на потребителите да преместват поддържани цифрови валути в и от своите брокерски сметки. По-широко разпространение се очаква в началото на 2022 г., пише Reuters.

Понастоящем Robinhood позволява закупуване, продажба и съхраняване на определени криптовалути, като биткойн и доуджкойн. През миналото тримесечие е транзакциите с такива активи надхвърлиха тези с акции за първи път.

Клиентите на Robinhood, които се възползваха от бума на търговията на дребно по време на пандемията, отдавна искат криптопортфейли, които да им позволят да участват по-широко в базирани на блокчейн екосистеми, например за закупуване на виртуални активи като незаменяеми жетони (NTF) в мрежата на Ethereum.

Мислейки за демократизиране на финансите, това е естествената следваща стъпка за нас, за да можем да осигурим достъп на много повече хора в този нововъзникващ пазар. А портфейлите са ключът“, казва Апарна Ченапрагада в интервю.

Компанията планира да проучи настоящите си клиенти, търгуващи с криптовалути, които съставляват около 60% от 21.3 млн. активни потребители на приложението. Тя ще избере малка група респонденти, които да започнат да тестват новите портфейли и да предоставят обратна връзка. Клиентите на Robinhood също могат да се присъединят към списък с чакащи за бъдещ достъп до портфейлите като част от поетапно въвеждане.

Портфейлите ще включват функции за сигурност като проверка на самоличността, многофакторно удостоверяване и проверка на имейл и телефон, за да се предпазят монетите от хакове и други заплахи, съобщиха от компанията. „Едно от нещата, които се опитваме да направим, е да се уверим, че това е изградено безопасно и сигурно“, което беше едно от основните предизвикателства при разработването на новата функция, каза още Ченапрагада.

Robinhood заяви, че ще поддържа 0% комисионни за криптосделки, след като портфейлите бъдат пуснати. 

Подкрепи Economic.bg