Румен Радев постави висока оценка на служебното правителство

Според президента е наваксано изоставането по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС и са проведени честни избори

Румен Радев постави висока оценка на служебното правителство
652 ~ 1 мин. четене

„Работихте за каузата България и затова постигнахте тези резултати, които несъмнено ще бъдат оценени високо.“ Това каза президентът Румен Радев по време на срещата си в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 с премиера проф. Огнян Герджиков и министрите от служебното правителство.

Държавният глава получи от министър-председателя отчета за работата на служебния кабинет. „Това, което се съдържа в папките доказва, че сте направили добрия избор“, заяви проф. Огнян Герджиков.

„Основните приоритети, с които започнахте своя кратък мандат, са изпълнени по най-добрия начин“, категоричен беше президентът Румен Радев. Според него служебният кабинет е доказал, че е възможно в България да се провеждат честни избори, в които изборните манипулации и купуването на гласове да бъдат сведени до минимум. 

„Наваксано е изоставането по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС“, припомни още той и изрази надеждата си, че философията на приемственост ще бележи предаването на изпълнителната власт към следващото правителство.

„Сигурен съм, че предложенията на служебното правителство ще бъдат приети от вашите наследници, защото това е пътят за развитие на България“, категоричен беше държавният глава.

Президентът Румен Радев благодари на премиера проф. Огнян Герджиков и на служебните министри за проявената отговорност и отдаденост и им пожела да работят с мисъл за България и в следващите етапи от професионално си развитие. 

Коментари: 0